ROBOT-PLOTTER
Slimme technologie en robots zijn al een poos aan een flinke opmars bezig in de uiteenlopendste sectoren. Zo ook in de (wegen)bouw en infrastructuur. Een recente ontwikkeling is de ‘robotplotter’: een geavanceerde robot die autonoom stuurlijnen uitzet. Ultimated is vanzelfsprekend mee met de nieuwste technologische evoluties. Daarom bieden wij aan onze klanten de robotplotter van Tyker aan.
Wat?
De robotplotter van Tyker is een compacte, autonome en zelfrijdende robot. Hij werkt op basis van digitale tekeningen met stuurlijnen, en wordt aangestuurd via RTK-GNSS (Real Time Kinetic - Global Navigation Satelite System) of een totaalstation. De tekeningen worden aangeleverd via de webapplicatie van Tyker of een USB-stick. En de gebruiker/bestuurder kan vooraf de juistheid van de lijnen controleren, en tijdens het werk realtime monitoren.
Qua uitzicht lijkt de robotplotter op een quad, maar dan eentje die bergen werk verzet in plaats van avontuurlijk door de bossen te scheuren ...
Waarvoor?
De robotplotter bewijst zijn diensten vooral bij het aanbrengen van belijning of het uitzetten van markeringen op asfalt of een andere ondergrond. De machine spuit de lijnen snel en precies op de weg. Ondertussen houdt de bestuurder de robot op veilige afstand in het oog. 
Waarom?
De voordelen van de robotplotter zijn legio:
  • Compact en dus gemakkelijk te vervoeren en overal in te zetten.
  • Eenvoudig bedienbaar en in werkelijke tijd op te volgen. 
  • Uiterst precies om foute markeringen te vermijden.
  • Superefficiënt en snel: stuurlijnen aanbrengen neemt 12 tot 16 keer minder tijd in beslag dan manueel uitzetten met meerdere mensen. 
  • Kostenbesparend: geen drie- of vierkoppige ploeg nodig, dus een flinke besparing op personeel/werkuren.
  • Veilig: de bestuurder hoeft zich niet op de weg te begeven.
  • Veelzijdig: talloze instellingen om te variëren met spuitlengte, spuitinterval, snelheid, noem maar op. 
Meer weten?
Contacteer ons voor meer informatie over dit knappe staaltje technologie en de mogelijkheden om de robotplotter in te zetten. 
 


Affichage :


Chargement...
Harry Plotter
Sur devis