ROBOT-PLOTTER
Slimme technologie en robots zijn al een poos aan een flinke opmars bezig in de uiteenlopendste sectoren. Zo ook in de (wegen)bouw en infrastructuur. Een recente ontwikkeling is de ‘Robot Plotter’: een geavanceerde robot die autonoom stuurlijnen uitzet. Ultimated is vanzelfsprekend mee met de nieuwste technologische evoluties. Daarom bieden wij aan onze klanten de Robot Plotter van Tyker aan.
Wat?
De Robot Plotter van Tyker is een compacte, autonome en zelfrijdende robot. Hij werkt op basis van digitale tekeningen met stuurlijnen, en wordt aangestuurd via RTK-GNSS (Real Time Kinetic - Global Navigation Satelite System) of een totaalstation. De tekeningen worden aangeleverd via de webapplicatie van Tyker of een USB-stick. En de gebruiker/bestuurder kan vooraf de juistheid van de lijnen controleren, en tijdens het werk realtime monitoren.
Qua uitzicht lijkt de Robot Plotter op een quad, maar dan eentje die bergen werk verzet in plaats van avontuurlijk door de bossen te scheuren ...
Waarvoor?
De Robot Plotter bewijst zijn diensten vooral bij het aanbrengen van stuurlijnen of het uitzetten van markeringen op asfalt of een andere ondergrond. De machine spuit de lijnen snel en precies op de weg. Ondertussen houdt de bestuurder de robot op veilige afstand in het oog. 
Waarom?
De voordelen van de Robot Plotter zijn legio:
  • Compact en dus gemakkelijk te vervoeren en overal in te zetten.
  • Eenvoudig bedienbaar en in werkelijke tijd op te volgen. 
  • Uiterst precies om foute markeringen te vermijden.
  • Superefficiënt en snel: stuurlijnen aanbrengen neemt 12 tot 16 keer minder tijd in beslag dan manueel uitzetten met meerdere mensen. 
  • Kostenbesparend: geen drie- of vierkoppige ploeg nodig, dus een flinke besparing op personeel/werkuren.
  • Veilig: de bestuurder hoeft zich niet op de weg te begeven.
  • Veelzijdig: talloze instellingen om te variëren met spuitlengte, spuitinterval, snelheid, noem maar op. 
Meer weten?
Contacteer ons voor meer informatie over dit knappe staaltje technologie en de mogelijkheden om de Robot Plotter in te zetten. 
 


Weergave:


Bezig met laden...
Harry Plotter
Op basis van offerte